Oranje Fonds reikt vrijdag 27 januari om 14.00 uur eerste Buurtcadeau uit in Kapelle

Het Oranje Fonds, het grootste nationale fonds op sociaal gebied, verrast de Stichting Ouderenzorg Kapelle met het Oranje Fonds Buurtcadeau t.w.v. € 3.000. Dit is het eerste Buurtcadeau dat het Fonds uitreikt in Kapelle. In buurten waar de Straatprijs van de Nationale Postcode Loterij valt, verblijdt het Oranje Fonds een organisatie met het Buurtcadeau. Zo hebben ook alle omwonenden langdurig profijt van de straatprijs.

Buurten zijn de haarvaten van de samenleving. Lokale organisaties waarbij buurtbewoners elkaar ontmoeten zijn van grote waarde voor de samenhang en veiligheid van Nederland. Vandaar dat het Oranje Fonds extra wil investeren in de buurt. Het Fonds doet dit op allerlei manieren. Het is betrokken bij Burendag en investeert in activiteiten en accommodaties.

Daarnaast verrast het Oranje Fonds in de buurten waar de Straatprijs valt, een lokale organisatie met het Oranje Fonds Buurtcadeau. Binnen de doelstelling van deze organisatie krijgen zij € 3.000 te besteden. Zo hebben niet alleen deelnemers van de Nationale Postcode Loterij profijt van de Straatprijs, maar ook andere omwonenden.

In Kapelle zijn ze erg blij met het Buurtcadeau. “Met het geld van het Buurtcadeau kunnen we mooie dingen doen. We gaan een aantal bankjes aanschaffen die we in de buurt gaan plaatsen, ”aldus Dhr. Eelke de Jong van Stichting Ouderenzorg Kapelle. “Op die manier kunnen ouderen die een ommetje maken in de buurt af en toe even uitrusten en een praatje maken.”

Het Oranje Fonds is het nationale fonds voor sociale initiatieven. Per jaar besteedt het ongeveer € 32 miljoen aan organisaties die een betrokken samenleving bevorderen in Nederland en in het Caribische deel van het Koninkrijk. Door deze bijdragen ontmoeten mensen elkaar of vinden zij een nieuwe plaats in de samenleving. Het Oranje Fonds wordt o.a. gesteund door de Nationale Postcode Loterij, De Lotto en Vrienden van het Oranje Fonds. De Prins van Oranje en Prinses Máxima zijn beschermpaar van het Oranje Fonds.Gepubliceerd op 11 januari 2012.
Stichtingen
Stichting Ouderenzorg Kapelle
Cederlaan 9
4421 BZ Kapelle (Plan route)

T: 0113 342710
F: 0113 344174
E: [email protected]